Zijn muziekstijl is niet in één woord samen te vatten, invloeden van blues en americana vormen de rode draad die door zijn nummers verweven zit. Fabian laat zich onder meer in zijn gitaarspel inspireren door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt en in zijn nummers klinkt het geluid van J.J. Cale en Tony Joe White.

 

De kwaliteit van deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots blijft zeker niet onopgemerkt, zo blijkt uit zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, een optreden in De Wereld Draait Door en hij verzorgde het voorprogramma van onder andere Eric Bibb.

 

SPITTIN’ BLUES SESSIONS

 

Om een ode te brengen aan de oude blues heeft Fabian een team van gepassioneerde filmmakers, producers en muzikanten samengesteld om op een bijzondere locatie de ‘spirit’ van de deze muziek te vangen. De eerste opname van deze Spittin’ Blues Sessions is nog maar net uit of het wordt al bestempeld als de topklasse van de Nederblues door Arrow Classic Rock.

 

In 2018 gaat Fabian op tour met zijn band om nummers van blueslegendes en eigen werk wat daar op gestoeld is live te brengen op podia in heel het land.

“Fabian schakelt soepel tussen hip-hop en blues”      logo-musicmaker

Logo 3voor12

“Na een nummer of twee krijg je het gevoel dat je door Mississippi rijdt” 

“Wat ons betreft in de hoofdklasse van de Nederblues. Gevoel, timing en muzikaal vakmanschap allemaal in één”